Sök efter:
Skyltvinyl som Ni vill ha det!

Visste ni att vi fixar vinyl till fordon, skyltar, väggar eller i princip vilken yta som helst?

Vi kan hjälpa till med design och när ni sedan godkänt korrektur så skär vi ut och förbereder så att vinylen är färdig för montage. Allt från supersmått till jättestort går finfint.

Kontakta oss så kan vi skräddarsy exakt den vinyl du vill ha. Vi hjälper självklart till med montering om så önskas.

Ny filserver

Nu har vi kört igång de nya servrarna baserade på nextcloud som är en vidareutveckling av owncloud. Detta medför ökad säkerhet och en möjlighet att integrera med många fler externa källor.

Det finns även möjlighet att lägga till samarbetsmoduler, kanban, mm. Ett väldigt kraftfullt och otroligt prisvärd lösning för små och medelstora team.

Har du fått nya inloggningsuppgifter så är alla dina filer och projekt synkade. Följ bara instruktionen på länken för att komma igång. Instruktioner finns här!

New release of bj0rk.net remote control suite.
Bj0rk.net remote control suite

Available as image or post-install package now. Check your personal file repo or contact us for more information.

The bj0rk.net remote control suite is a secure, VPN-based way of managing remote locations, such as lans, server sites, network equipment in remote pop’s, office printers, home offices etc.

It’s based on Rocky9 and includes things as remote assistance, environment monitioring & control (power, temp, humidity etc), reporting of internet availability and other measureables, remote viewing, camera surveillance, automated error correction and much more.

Contact us for more information.

Säkrare servrar direkt från installation

Oavsett vilket operativsystem man vill använda så är alltid standardinstallationerna onödigt slapp med avseende på säkerhet. Mycket saker är igång som antagligen aldrig kommer användas men som kan utgöra ett potentiellt hot eller en väg in för en illasinnade.

Onödiga demoner och programvaror tar också både plats och resurser från systemet. Att hålla saker till ett minimum ökar inte bara säkerheten utan också prestanda och stabilitet.

Detta har vi löst genom att i samband med installation köra standardiserad härdning av operativsystem, som stänger av allt lullull och säkerställer att minsta möjliga är aktivt för att operativsystemet ska kunna utföra just de uppgifter det ska. Regelverk uppdateras så att uppdateringar görs kontinuerligt, lösenord är tillräckligt svåra osv osv.

Detta gäller inte bara servrar utan även arbetsstationer, bärbara datorer, plattor och telefoner. Organisationen är bara så stark som den svagaste klient som har access till företagets IT-miljö.

Vi hjälper gärna till med att se över Er nuvarande miljö, samt ge er verktyg för att alla nyinstallationer ska vara betydligt säkrare redan från start.

Slutet för CentOS…

Det är nu klart att det stabilaste operativsystemet någonsin (enligt mig) kommer läggas ner. Det handlar om Centos Linux, som är en community-driven distribution som erbjudit lång support. Nu kommer det dock bli ändring på detta då Centos stream kommer hamna mellan Fedora och RedHat, vilket innebär att även Centos blir en utvecklingsrelease. Detta innebär i sin tur att stabilitet och tillgänglighet kommer försämras. Centos 7 ska supportas tom 2024, så förhoppningsvis hinner nya alternativ dyka upp som tar han om långtidssupport – vi kollar just ny på Rocky Linux och överväger att vara med i utvecklingen av detta. Mer info om det kommer.

Den intresserade kan läsa mer exempelvis här: https://phoenixnap.com/kb/centos-8-early-eol-in-2021